De voordelen van cryptocurrency

De voordelen van cryptocurrency

Een investering doen in cryptocurrency is een grote stap. Je bent immers niet bekend met alle mogelijkheden, waardoor je ook niet goed voor ogen hebt welke voordelen het voor jou kan hebben. Voordat je echter digitale valuta aanschaft, moet je jezelf goed inlezen. Je wilt namelijk wel weten waar jouw geld naartoe kan en welke nieuwe mogelijkheden het jou kan geven. Investeren in bijvoorbeeld de Bitcoin via Bitvavo levert jou echter veel voordelen op.

Een onafhankelijk betaalmiddel voor alle transacties

Allereerst moet er gekeken worden naar het karakter van onder andere de Bitcoin. Deze zit namelijk anders in elkaar dan die van de Euro, doordat er geen centrale bank bij betrokken is. Je bent namelijk je eigen baas als het gaat om de transacties die je maakt, waardoor de kosten per transactie ook vele malen lager liggen dan wanneer jij een overschrijving doet via jouw reguliere bank. Internationale transacties worden dankzij cryptocurrencies vele malen voordeliger.

Anonimiteit gegarandeerd dankzij de blockchain

Daarnaast is een transactie door middel van een digitale valuta anoniem. Alleen jij en de ontvanger weten elkaars gegevens op dat moment. Deze gegevens worden versleuteld door middel van de blockchain, waardoor de transacties nooit naar jou te herleiden zijn door een externe partij. Dit maakt betalen met een Bitcoin betrouwbaar, welke ook geschikt is voor zowel grote als kleine transacties die wereldwijd uitgevoerd kunnen worden.

Maak de juiste afweging

Alle voordelen op een rijtje gezet, is het aantrekkelijk om bij Bitvavo jouw digitale valuta aan te schaffen. Houd er hierbij echter ook rekening me dat er een prijskaartje aanhangt en je alsnog een afweging moet maken of de voordelen opwegen tegen de prijs die jij in eerste instantie moet betalen voor jouw valuta en de verantwoordelijkheid die er op jouw schouders komt om de transacties uit te kunnen voeren.

Plaats een reactie